آخرین اخبار
۰۴ آبان ۱۴۰۲ - ۱۴:۴۵
دیابت دارید؟ حتما به طور منظم کم خونی خود را نیز بررسی کنید
بازدید:۳۲۰
صد آنلاین | اگر دیابت دارید، باید به طور منظم کم خونی خود را نیز بررسی کنید. 
کد خبر : ۴۹۱۹۲

به گزارش صد آنلاین ، اگر دیابت دارید، باید به طور منظم کم خونی خود را بررسی کنید. معمولاً افراد مبتلا به دیابت نیز به این بیماری خونی مبتلا می شوند. اگر کم خونی را زود تشخیص دهید، بهتر می توانید مشکلات ایجاد کننده آن را مدیریت کنید.

 

علل احتمالی کم خونی

کم خونی معمولاً به این دلیل اتفاق می افتد که شما گلبول های قرمز کافی ندارید و این اتفاق می تواند احتمال ابتلا به برخی از عوارض دیابت مانند آسیب چشم و عصبی را افزایش دهد و می تواند بیماری کلیوی، قلبی و عروقی را بدتر کند که در افراد دیابتی شایع تر است.

دیابت اغلب منجر به آسیب کلیه می شود و نارسایی کلیه ها می تواند باعث کم خونی شود. کلیه های سالم می دانند چه زمانی بدن شما به گلبول های قرمز جدید نیاز دارد. آنها هورمونی به نام اریتروپویتین (EPO) ترشح می کنند که به مغز استخوان شما سیگنال می دهد تا گلبول قرمز بیشتری بسازد. کلیه های آسیب دیده به اندازه کافی EPO برای پاسخگویی به نیازهای شما ارسال نمی کنند.

اغلب، مردم متوجه نمی شوند که بیماری کلیوی دارند تا زمانی که سابقه این بیماری بسیار طولانی بشود و آنها را تحت تاثیر قرار بدهد. اما اگر تست کم خونی شما مثبت باشد، می تواند نشانه اولیه مشکل در کلیه شما نیز باشد.

 

 

 

افراد مبتلا به دیابت بیشتر در معرض رگ های خونی ملتهب هستند که می تواند مغز استخوان را از دریافت سیگنال مورد نیاز برای ساخت گلبول های قرمز بیشتر جلوگیری کند.

همچنین و برخی از داروهایی که برای درمان دیابت استفاده می‌شوند می‌توانند سطح پروتئین هموگلوبین را کاهش دهند که برای حمل اکسیژن از طریق خون به آن نیاز دارید. این داروها شامل مهارکننده های ACE ، فیبرات ها، متفورمین و تیازولیدین دیون ها هستند. اگر یکی از این موارد را مصرف می کنید، با پزشک خود در مورد خطر ابتلا به کم خونی صحبت کنید.

اگر دیالیز می شوید، ممکن است مقادیری خون از دست بدهید که می تواند باعث کم خونی شود.

 

 

علائم کم خونی

وقتی مغز و سایر اندام های شما اکسیژن کافی دریافت نمی کنند، احساس خستگی و ضعف می کنید. علائم دیگری که ممکن است نشان دهنده ی کم خونی باشد عبارتند از:

تنگی نفس

سرگیجه

سردرد

پوست رنگ پریده

درد قفسه سینه

دست و پاهای سرد

دمای پایین بدن

ضربان قلب تند

 

 

 

آزمایشات کم خونی

شمارش کامل خون به پزشک شما تصویر خوبی از آنچه در خون شما می گذرد می دهد.این آزمایش گلبول‌های قرمز و سفید و پلاکت‌های شما را شمارش می‌کند و بررسی می‌کند که آیا گلبول‌های قرمز خون اندازه طبیعی دارند یا خیر.

همچنین سطح هموگلوبین خون و حجم خون شما را بررسی می کند. اگر سطح هموگلوبین شما پایین باشد، ممکن است کم خونی داشته باشید. محدوده طبیعی برای مردان 14 تا 17.5 و برای زنان 12.3 تا 15.3 است. اگر درصد کمتری از گلبول های قرمز در خون خود دارید، ممکن است کم خونی داشته باشید.

اگر کم خونی دارید، قدم بعدی این است که دلیل آن را بیابید. پزشک ممکن است شما را برای موارد زیر آزمایش کند:

کمبود آهن

نارسایی کلیه

کمبود ویتامین

خونریزی داخلی

سلامت مغز استخوان

 

 

 

درمان کم خونی

اگر کم خون هستید، سطح آهن شما پایین است، ممکن است خوردن غذاهای غنی از آهن و مصرف مکمل ها مفید باشد. برای افرادی که تحت دیالیز کلیه هستند، بهتر است آهن را مستقیماً در ورید تزریق کنند.

اگر کلیه های شما به اندازه کافی EPO نمی سازند، هورمونی که سطح گلبول های قرمز را که می سازید افزایش می دهد؛ درمان شما ممکن است نسخه مصنوعی این هورمون باشد. شما هر هفته یا دو هفته یک آمپول دریافت خواهید کرد یا در طول دیالیز آن را دریافت می کنید. برای روش درمانی در اکثر افراد هموگلوبین را افزایش می دهد، اما ممکن است احتمال حمله قلبی یا سکته را نیز افزایش دهد. در حالی که در حال استفاده از آن هستید، پزشک باید شما را از نزدیک تحت نظر داشته باشد.

اگر کم خونی شما شدید باشد، ممکن است نیاز به تزریق خون داشته باشید.

 

 

 

چگونه از کم خونی جلوگیری کنیم؟

می توانید ریسک خود را از نظر کم خونی کاهش دهید. مطمئن شوید که آهن کافی از غذایی که می خورید دریافت می کنید. اکثر زنان بالغ روزانه به حدود 18 میلی گرم آهن نیاز دارند. مردان به نیز به حدود 8 میلی گرم آهن نیاز دارند.

منابع خوب آهن عبارتند از:

نان ها و غلات غنی شده با آهن

لوبیا و عدس

صدف

کبد

سبزیجات برگ سبز به خصوص اسفناج

توفو

گوشت قرمز

ماهی

میوه های خشک مانند آلو، کشمش و زردآلو

اگر آهن را همراه با مواد غذایی حاوی ویتامین C مانند میوه ها و سبزیجات مصرف کنید، بدن شما آهن را بهتر جذب می کند. قهوه، چای و کلسیم می توانند باعث جذب کمتر آن شوند.

فشار خون بالا و قند خون بالا باعث آسیب کلیه می شود که در ادامه باعث کم خونی می شود. اگر پزشک برای شما داروی فشار خون یا قند خون بالا تجویز کرده است، مهم است که آن را مصرف کنید. یک رژیم غذایی خوب و ورزش منظم نیز کمک کننده است.

اشتراک گذاری:
برچسب ها :
ارسال نظر
تازه‌ها
پربیننده‌ها پربحث‌ها